Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kants fjärde antinomi

KANTS FJÄRDE ANTINOMI

en milsten har balsamerats
en ny byggs av nuets småsten

tid bryts ner som svampskogens mycel
förskjuts och förflyttas

ingenting finns på riktigt
mätt med oändlighetens måttstock

oändligheten i sig
skulle vara en strävan
mot Kants fjärde antinomi

livets sekvenser avlöser varandra
relationer blossar upp och slocknar bort

strävsamheten är en ekvation
i motarbete

livets vindar griper ändå sina klor
i varje människas hopplockade rede
drar iväg med det över fälten





Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-07 08:13



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
"Man måste tänka sig Sisyfos lycklig". (Camus).
Texter med antitetiskt innehåll som denna manar till att behålla balansen i livet vad nu det än är.
Formellt störs balansen i dikten av de bägge treradingarna bland de fem tvåradiga stroferna.

2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP