Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens räkning

NATURENS RÄKNING

en kamel går under jorden
bara två myrstackar syns
kryllande i solgasset

ett rådjur stelnar till en staty
vid kohagens gräns

ett löv driver fram längs vägen
som en törstig mus
på väg till diket att dricka dagg
innan morgonsolen dricker det

en spindel hänger i sin livlina i en ekplanta
inte redo att kasta sig ut
som en fallskärmshoppare

en fluga släpper explosionslikt
från spillningen på berget
då mina kängor klampar fram

en fågel avslutar just sitt liv
ben och fjädrar bildar en brädhög
naggade av regnet
en definitiv punkt

naturens kamp är stor nog
för att vissa arter känner det lockande
att varglikt visa halsen
kasta sitt liv i ett konkurrenskraftigare gap

det dräller i drösar med höstens mynt
naturen räknar sin kassa i skymningstid
inför en lång vintersömn




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-07 08:21



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Oändlig rikedom i dina bilder

Tack!
2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP