Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Garaget för den tid som parkerat

GARAGET FÖR DEN TID SOM PARKERAT

under en vattenhinna
viskar försvagade röster
om ett förlorat perspektiv

att det mesta nog inte
kunnat vara annorlunda

vill kunna tro på
en påverkbar framtid

vill kunna tro på
maxad vidvinkelkontroll
utan fatalism

predikan om tur eller otur
föga uppiggande

viktigast är
vaska fram tur
vädra ut allt och alla
tråla efter nätverk
utan jokrar i bakfickan

att för en liten liten stund
förpassa fördomarna överbord
skulptera livet efter dess egen form

skärskåda dina avdankade sanningar
garaget för den tid som parkerat




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-07 08:46



Bookmark and Share


  Maja Ivan
"Skulptera livet efter dess egen form"
Denna formulering skapar bilder som för mig fördjupar texten. De försvagade rösterna blir tydligare. Jag får lust att vaska fram Turen igen. Fint!
2020-08-07

  AiA Maria den fria
Briljant !

Tack!
2020-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP