Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla avokadons sång

Visst har jag trott

På tjuren Ferdinand

Och att varje människa är värd

Kärlek och en hjälpande hand

       ~~~

...Men när blev jag sån

Att små palettblad

Gör mig förtrollad och glad? 

Kan det vara fjärilen som vilar

På min högra axel?

       ~~~

För att åka upp till Edens lustgård

Behöver man ingen hiss!

Tänka sig, att mitt hjärtas musik

Fann sin mening och min själ sin rening

I tomatplantornas botanik

        ~~~

Brisen möter mina läppar ikväll

Fan, vad du ler. Kom med och sjung!

Ta av dig kläder och skor

Ge mig mer av din saliv

Åh nej, jag vaknar till liv igen

Snälla, ge mig mer av din närhet!

       ~~~

En busig humla dansar framför mig

Den vickar långsamt på höfterna

Och den lilla avokadon

Som äntligen spruckit upp

Bär sin gröna, jazziga hatt

        ~~~

Nedanför leker två pojkar

De sparkar boll och diskuterar 

Om det finns liv på Mars

Här och nu, har jag hittat försoning

Här och nu ler solen

Högt upp i sin klarblåa boning

        ~~~

I den svarta jorden

Har jag planterat ned mina drömmar

Kan ni höra musiken? 

Bland röda tomater och mjuka hjärtan

Fann jag min mening.




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-07 19:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X