Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du målar min dotter

En linje skär lekande lätt genom
det stelnade sorgsna
linjer är levande bäckar som sirligt smeker fram ditt spår mot egen frid

jag ser dig men ser dig inte
du är i blomman nu
du är långt borta från mig

smala fingrar håller en penna
du vet hur en andas i takt med svärtan
att svärta kan göra dig så levande
djur och växter tindrar och förtjusar sig när du ser på dem

ibland kommer blod
ibland berättar du saker som du inte vill se
blod och en sargad livskropp
trädkvinnan utan huvud med avhuggna armar
sorgen att inte äga makten att forma betingelserna som du ville


En fin linje tunn som gräs växer ut ur dig
om du vill kan du berätta
det vet du
att om du vill kan du berätta
den som kan berätta äger makt
ingen kan ta den makten ifrån dig
berättelsen lämnar dig aldrig

En sötaste längtans våg gungar i din hjärna
tankens skärpa
linjen vågar sig ut i oändligt vita fält
du är träffad av blixten
du är min dotter som ser det ingen annan ser




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-08 10:55



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Vilken söt längtan
2020-08-11

    Lena Staaf VIP
Känsligt iakttagande dotterns förmåga att uttrycka sig i ord och bild. Fångar upp hennes sköra uttryck, vårdar. Vackert skrivet, berör hjärtat.
2020-08-09

  Peter Olausson VIP
Verkligheten kan vara en saga, kan vara en dotter som ser det ingen annan ser och som bär på en berättelse som aldrig försvinner. Svärta, grönska, blod och den fina linjen som bara den som känner förstår. Jag känner inte din dotter, men din text ger mig bilden av en märklig och underbar människa, värd att älskas. Tack för läsningen!
2020-08-09

  lodjuret/seglare VIP
Envar kvinna, Eva eller Ina, om vag hon gitter vara, vag eva eller vag ina eller sitter stilla bara...
2020-08-08

    Max Poisé
tolkar detta som en hyllning och gillar vad jag läser...väl valda ord som träffar helt rätt
2020-08-08

  Kajan VIP
Så levande, nära och fullständigt fascinerande. Att vara i en process, av både liv och skapande i samexistens med en berättelse. Sparas utan minsta tvekan.
2020-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP