Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kravkarusell



KRAVKARUSELL

vissa är för vackra
för att göra en lycklig

vissa är för fula
för att ha i sin närhet

de mittemellan är möjligen de
man kan känna sig tillfreds med

problemet tycks upprepa sig
ribban sätts sällan realistiskt

båda parter vill gå med vinst
ingen är på allvar intresserad av rättvisa

ful vill ha mindre ful
snygg vill ha något snyggare

så fortsätter olyckans kärlekslotto
snurra kravkarusellens universum

människor som inte klarar
att leva upp till kraven
att sammanflätas med sina egna

söker enklare utvägar
börjar umgås med
hundar, katter och hamstrar

människor som inte klarar av människor
blir vanligare än giftermål

”att giftas är ett gift”
predikas långväga




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-08 23:20



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Lysande!

Så går mina tankar till vad det är som hindar oss ifrån att ”se klart”..?

En fråga av vikt-tack !
2020-08-09

  angela Täubert fd Jansson VIP
Men det finns undantag!
2020-08-09

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Precis detta har jag upplevt i min närhet, omöjliga krav, villkor, men inget att ge till andra från dem själva.
Bra skrivet av Dig!
2020-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP