Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en objuden gäst


Fästingjäveln!

Nej jag ville inte möta dig
du är inte min typ
ditt sätt att borra dig in i huden är oanständigt
till slut fick jag be om hjälp
han drog ut dig
nästan hela dig
huvudet är av huvudet av skrek jag
mannen sa jamen …. och sorgsna ögon
va fan ska vi göra?

Du sitter som en dartpil King Mini i det allra heligaste
jag hoppar ilsket upp ur sängen
hämtar två pincetter i olika storlek och bomull och alsolsprit
huvudet ska bort fräser jag och lägger upp min stjärt
ta bort huvudet
ta bort
ta bort
det svider och ilar
hur fan kunde du misslyckas gnäller jag vidare
vet inte ba gick av säger han
huvudet alltså
huvudet sitter som gjutet
skruva skruva
när han försöker få den rätta vinkeln
bökar som en överambitiös pianist
och jag ligger
och jag har i färskt minne
hur jag blev undersökt av en läkare på vårdcentralen alldeles nyssens
hans händer som kollade å kollade ett annat fästinghuvud

Hans många frågor
om VAD jag menade med att det snurrade när jag rörde mitt huvud åt vänster
är det som en karusell på Liseberg eller bara lite sjögång frågade han
jag sa att det känns som om jag håller på att förvandlas till en sjögurka
kan jag få komma hem till dig och titta på dina målningar nångång…sa han då

Åter till sovrummet stjärten mannen och fästinghuvudet
gräva gräva
pincetten är dum säger mannen och karvar som i en julskinka
aj aj va okänslig du är
alltså du har aldrig missat att ta bort en fästinskalle på Bosse(katten) gnyr jag otacksamt
ansikte ned i kudden
fan du älskar inte mig
du älskar fan katten mer

tystnad
tagning
viskar sedan ta bort den snälla
tystnad
tagning
å så äntligen triumfatoriskt lågmält
jag fick den!
hela fästingen är borta
du är min superhjälte
i love jo
och
tji fick den konstintresserade läkaren med plastvisir på OP-centralen!







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-08-09 10:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
hahaha Vilken svart humor. Ler när jag läser. Mycket underhållande med stor igenkänning. Hade en i min djupa navel. Morr!
2020-08-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Här var det allt på en gång! Vilket drama! Men tursamt lyckligt slut!
2020-08-10

  Respons VIP
Fästing-drama som det både går att gråta och skratta åt!
2020-08-10

    Lena Staaf VIP
Dramatik och humor, en härlig berättelse som man följer från första till sista raden!
2020-08-09

  Kajan VIP
Thriller, komedi och drama, allt i ett och lyckligt slut dessutom ; )
2020-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP