Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

årtag mig

 

 

 

 

kom dansa med mig

 

vi dansade

ett vi dansade

 

 

och jag

flydde

 

 

ej tillåtet ljuder mistluren

 

 

 

detta täta sluter om

ögon

 

famlande stiger jag ut

över kanten

 

 

 

 

vandrar i lunden

med

de

djupgröna bladen

 

drömmer citrus

apelsiner

 

 

hur frukter varsamt kan frigöras in i givande

 

 

faller

vidare

 

 

sluter fönster

sluter luckor

 

låt mig

vila

 

 

vila vila

 

stilla

 

 

seglen ligger i trasor

kan ej längre sömmas hela

 

 

kantstötta

kantstött porslin

 

 

linser

infattningar i bågar

förenade

lagda broar över rot

 

 

linsen

infattad konvex konkav

målar

synfält

 

 

förstoringsglas vidgad pupill

 

kan vara

kan vara

 

 

brännglas

bränner hål

krater

insyn

insikt

bubblande ark

 

pyrande

det pyr

svag är denna röksignal

utmattad

 

 

i alla dessa år har jag tvingat mig

trott mig om

 

så förmätet

av mig

 

trott mig om

att höra

 

i alla dessa år har jag tvingat mig lämna det slutna

trodde det var önskningar av mig

 

trodde

så förmätet av mig

 

 

i alla dessa år har jag tvingat mig ut

när jag helst velat gömma mig

 

 

 

när jag helst velat gömma mig bort från

brännglasets styrka




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-09 12:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Människor
vackra som Du
ska aldrig gömma sig
2020-08-11

  BenGust VIP
Ett flertal uttryck med negativ klang:
ger stark eftersmak.

seglen ligger i trasor
kan ej längre sömmas hela
kantstötta
kantstött porslin
utmattad
i alla dessa år har jag tvingat mig ut
när jag helst velat gömma mig
2020-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser