Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem där?

 

 

du ville "mer än så"

fast vi inte kände varandra

du gick rakt på

säkert du sa så till andra

 

dina ord så lockande var

bedårande och charmig

du väntade säkert positivt svar

men jag var försiktig

 

varför komma med förslag

till någon helt okänd

till någon du trodde var svag

kanske var du tänd

 

så jag avslog din begäran

med några väl valda ord

kom ur det hela med äran

det här var inte mitt bord

 

bakom smickrande ord kan gömmas

både sol-och-vårare och skurk

de kan ens konto helt tömma

det blir helt tomt i penningburk

 

än värre om ens känslor såras

det kan inga pengar bota

när man sol-och-våras

det blir en riktigt saltad nota

 

nej, på sådana män ej lita

de lever på kvinnors goda tro

deras samveten är ej vita

säg nej, och sov i godan ro

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-08-10 13:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja dessa "charmörer" som har många konton på sitt samvete. Sorgligt för dem som drabbas
2020-08-11

  Bodingen VIP
Vet hut fulgubbar!
2020-08-11

  Cikoria Blå VIP
Sätten är många...
Det här sättet är inget trevligt sätt.
Inga trevliga gossar sådana inte.
Bra diktat.
2020-08-10

  Kungskobran VIP
Det gäller att se om sitt hus
och vårda sin lilla ......
2020-08-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om att vara nogräknad, inte godtrogen, med vilka man vill umgås med.
2020-08-10

    Max Poisé
Det är en vacker/ gräslig värld där ute (stryk det som önskas)
2020-08-10

  BenGust VIP
Filurer försöker då på månghundrade sätt.
2020-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om att inte vara godtrogen och få obehagliga överraskningar, dessvärre mångas bistra erfarenhet .
2020-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP