Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kränktborgarmärket

KRÄNKTBORGARMÄRKET

simborgarmärket har drunknat
i bassängens botten
rostar det bort bland klorvågor
och David Hockney-mönster

en ny sorts medalj delas numer ut
allt oftare hängs den
på livströtta nackar

kränktborgarmärket
är ditt nya fingeravtryck

kritiken tål inte längre sig själv
förvandlas i ett ögonblick
till kränkthet

känslan av att bli kränkt
rädslan för att kränka
ett hot mot demokratin
och hela vår civilisation




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-08-14 14:21



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Att känna sig kränkt är tydligen bättre än att tänka på allas säkerhet. Måtte det bli ändring på det!
Bra skrivet av Dig, och så angeläget!


2020-09-07

  Briza media
Viktigt och intressant ämne. Det är lite lustigt att åsiktsfrihet så ofta blandas ihop med önskan att stå oemotsagd.. Att det som kunde vara en intressant diskussion eller debatt blir reducerat till att någon blir kränkt eller känner sig tystad. Har vi någonsin varit mer osäkra och bekräftelsesökande än nu? Det är en fråga som uppstår.
2020-08-17

  AiA Maria den fria
Så himla bra och tänkvärt

Fantastiskt ”samtalsämne” är just detta ”märke”!

Värt att reflektera över var man själv befinner sig....

Tack !
2020-08-14

  Brunluvan
Viktiga ord! Bravo
2020-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP