Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Och träden viskar som svar

Jag visualiserade en lina
som jag knöt runt
min mage
jag sände fram den
till trädet framför mig

Jag överlät allt
till trädets helande kraft
det drog mig fram
steg för steg
genom allt det svåra

Mina steg var så tunga
jag släpade mig fram
det var knappt jag
klarade av
att lyfta mina fötter

Än mindre
flytta dem
framåt
men jag måste
måste vidare

Fick inte ge upp
fick inte stanna
fick inte gå under
då kände jag kraften
kraften från någon som drog

Drog mig framåt längs
min stig, mitt livs stig
den jag måste gå
den som ingen annan
kan gå åt mig

Trädet drog mig
i linan jag knutit fast
runt mitt liv
drog mig ända fram till
sin stolta, raka, starka stam

Där bugade jag mig
tackade så innerligt
från djupet av mitt hjärta
för hjälpen
att ta mig framåt

Då släppte trädet
sin ände av linan
kastade den vidare
till nästa träd
som stod på tur

Genast började det trädet
att dra mig
vidare framåt
likaså nästa träd
och nästa träd

I den stora
uppförsbacken
var de flera träd
som hjälptes åt
att dra

Framåt kom jag
uppåt kom jag
vidare kom jag
varje träd gav mig av sin kraft
tills jag var fylld igen

Med liv
med lust
med ork
med kärlek
en kärlek så oändligt stor

Min tacksamhet
ja, min tacksamhet
flödade över
av all
kärlek

Så när linan en dag
tog slut och jag kunde gå
framåt själv
då vände jag mig om
en sista gång

Tackade alla träd
som dragit mig framåt
jag tackade och sände
av min kärlek som nu spirade
tillbaka till dem

Då susade
en vind igenom
deras trädkronor
och träden viskar som svar
Sssssss Ssssss Ssssssss.

Lena Cathrine Skaslien, 2019.

Fotografiet är mitt eget.




Fri vers (Fri form) av Lena Cathrine Skaslien
Läst 238 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-08-14 18:57



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Underbart
NATURligt
flöde

Så förändrar vi världen...
varje del behövs o skapar
helhet

Tack!
2020-10-06

    ej medlem längre
Spännande text! Har Du själv upplevt detta? Berätta!
2020-08-23

  Elinor Sörensson VIP
Fint om trädens helande kraft.
2020-08-16

    ej medlem längre
Fin titel och symbolik!
2020-08-16

  Eva Langrath VIP
Fin rörelse framåt i texten från det svåra till befrielse.
2020-08-15

  BenGust VIP
Originell idé som du konsekvent genomför. Alla behöver vi draghjälp
om inte förr, så senare.

Framåt, uppåt, vidare;, dessa två prepositioner och adverb ger extra skjuts. Även upprepningen av "med"
tar extra avstamp och skapar rytm.


2020-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Cathrine Skaslien
Lena Cathrine Skaslien