Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag blandar mig med havet

Morgonen randas
medan kaffet
puttrar färdigt i bryggaren
går jag ut

Följer stigen som leder
ner mot havet
rytmiskt och för evigt
slår vågorna mot klipporna

Vattnet stänker
långt upp på klipphällen
jag glider ner i vattnet
tar ett par simtag

Andas in djupt
känner vattnets lenhet
mot min
nakna kropp

Jag simmar mot stranden
lämnar vågorna som slår
och skummet som yr
bakom mig

Jag är på
grundare vatten nu
stannar upp
andas in igen

Här låter jag
min själ, min kropp
mitt allt
blanda sig med havet.

Lena Cathrine Skaslien, 2019.

Fotografiet är mitt eget.




Fri vers (Fri form) av Lena Cathrine Skaslien
Läst 191 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-08-15 11:03



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Härligt om att vara i nuet och
sammansmälta med havet.
2020-08-16

    ej medlem längre
Vilken härlig sommarkänsla att uppslukas av havets kraft!
2020-08-16

  BenGust VIP
Havsrytmik och djupa njutningsfulla andetag. Att vara ett med naturen.
2020-08-15

  Kajan VIP
Härligt levande text om livgivande sammansmältning med naturen. Mycket passande och bra foto!
2020-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Cathrine Skaslien
Lena Cathrine Skaslien