Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Världen håller andan

Lever i dagens ovisshet
om vad som väntas i morgon
världen håller andan medan
spänningen hastigt eskalerar

De höga herrarna har slutat
att se folket nu ser de bara
misstänksamt på varandra
och ingen av dem vill förlora

Oroligheterna sprider sig
okontrollerat vem gör det
första misstaget eller har det
redan oåterkalleligt inträffat

Det är en farlig tid att leva
i nu vem bryr sig om folket
när ingen med makt längre
ser bortom sitt eget ego

Maktlösa sitter folket och ser
det hela utspela sig i realtid
på tvskärmarna framför oss
i alla fall så länge som vi har ström

När allting brakar loss på fullt
allvar värre än alla fyrverkerier
samlat på nyårsafton då vet
inte jag vad jag kan göra

Bävar inför ett sådant scenario
oron bränner i mitt hjärta för alla
världens barn och kvinnor, samt
mina egna barn och barnbarn

Vad lämnar vi efter oss för
morgondag till dem?

Lena Cathrine Skaslien, 6 jan 2020.

Fotografiet är mitt eget.
(Ett försök att gestalta den iskalla splittringen)




Fri vers (Fri form) av Lena Cathrine Skaslien
Läst 184 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-06 11:33



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
En utmärkt beskrivning av dagens nutida läge. Välgjord bild också
2020-10-07

  Eva Langrath VIP
Välskriven text om den kaotiska värld vi lever i.
2020-10-06

  BenGust VIP
Det är just i splittring och orostid
som maktfullkomligheten
försöker pådyvla sina
ståndpunkter.
Känns relevant att ta upp ämnet.

2020-10-06

  AiA Maria den fria
Tänkvärda ord...

Väntar vi på makten att förändra ja då väntar vi förgäves...

Makten är inget någon ger bort
inget man får
ej heller tar

det är något man har
om man väljer så.

Tack!
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Cathrine Skaslien
Lena Cathrine Skaslien