Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändrat perspektiv




Var som ett löv på en gren
njöt av ljumma vindar

en iskall vind slet i kronan
klamrade mig fast

tappade taget ändå
och föll till marken

såg längtansfullt upp
saknade grenen jag suttit på

då såg jag hela trädet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-08-17 09:50



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fyndigt, vackert och talande !
2020-08-21

  Peter G VIP
Att ha förmågan att byta perspektiv kan var nog så viktigt!

Kloka ord och en fin text!
2020-08-19

  Blomma-Stjärna VIP
så fin så...
efter det motvilliga fallet
kommer översikt, klarsynthet
2020-08-18

  Kungskobran VIP
Man ser inte skogen för alla träd.
Underfundigt diktat.
2020-08-17

  bibbi ahrnstedt
fint on at tappa greppet, det kan få dig på andra tankar
2020-08-17

  Niliboy
Jag såg hela dikten, men ändå inte!
Såg kommentarerna, försöker förstå men det fina ligger i enkelheten!
2020-08-17

    Max Poisé
Perspektivet är en av våra viktigaste egenskaper!
2020-08-17

  Rise Little One
En text som matchar perfekt till dess titeln.
2020-08-17

  Elinor Sörensson VIP
Ibland behöver man ge sig
ut i det nya okända för
att se vad man har framför
sig.
2020-08-17

  Nils-Robert
Att få perspektiv på det förgångna. Se livet i en spegel med en ton av hopp.
2020-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra metafor om att se livet i ett annat perspektiv.
2020-08-17

  Sparvögat VIP
Ibland måste man backa ett steg för att se helheten...
Tycker mycket om ”såg längtansfullt upp då såg jag hela trädet ”
Så fin metafor!
2020-08-17

  BenGust VIP
Att liksom se utifrån på där man varit ger nya perspektiv.
2020-08-17

  Olof Lagerhorn VIP
Fint utvecklad metafor
om vikten att försöka
se helheten.
2020-08-17

  AiA Maria den fria
Vackert om ”nytt perspektiv”

Tack!
2020-08-17

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir helheten tydlig först när man ser det på avstånd
Kramar
2020-08-17

  Öknens Ros VIP
Ibland behövs avstånd för att se helheten.
2020-08-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
och nu är du på bar rumpa under trädets gren tittar uppåt digitalt till stubbe ?
Tala om att gestalta Eva och Adam.
Bravo! bild skildring.
2020-08-17

  överlevaren VIP
Att tappa greppet kan ge nya tag till en helhet.....
2020-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP