Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Taleptox.


Hjärnsmälta

 

 

från morgon till kväll

vi matas med nyheter

det känns som en käftsmäll

det skjuts upp raketer

 

det tycks aldrig ta slut

folk krigar och slåss

det tas orättvisa beslut

politiken är en koloss

 

man tar sig för pannan

vad har tagit åt människosläktet

Ingen bryr sig om annan

så många sitter i häktet

 

i världen härjar pandemin

bland folk härjar dödsskräck

det finns inget säkert vaccin

går ej dra över ett streck

 

vi dränks av krig och elände

musikbranschen pumpar på

det är ingen ände

den funkar så bra ändå

 

det känns som tokig man ska bli

det är bara för mycket

stänger av både TV och radio

jag pallar inte trycket

 

i trädgården jag mig ska bänka

lyssna på rödhakens sång

vill höra mina tankar tänka

lyssna på fågelsång dagen lång

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-08-17 10:50



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Har slutat titta på nyheterna, är det något viktigt får jag reda på det ändå.
2020-08-18

  Kungskobran VIP
Living is easy with eyes closed....
Beatles
2020-08-17

  bohemen VIP
Du gör helt rätt i att stänga av nyhetsbruset.
Vi behöver inte ta in det!
2020-08-17

    Lena Staaf VIP
Här sätter du ord på något som jag tror att många känner.
Man måste dra sig undan från allt problematiskt ibland. Göra som du, sätta sig och lyssna på fåglarna. Tänka poetiska tankar.
Fint rimmad dikt!
2020-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Sanna ord och meningar! Det är bara för mycket i vår värld som är galet!
2020-08-17

  Sparvögat VIP
Naturen är en stor tröst dit jag vänder mig för tröst och ro...
Sanna, sorgliga ord i din dikt!
2020-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Skönt att dra sig tillbaka och finna lugn och ro!
2020-08-17

  BenGust VIP
Fåglarna fångar upp känslor och luftar dem effektivt.
2020-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP