Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade den här dikten som bara hade en vers så jag skrev klart den, lite allmänt kantig blev den, men det får gå.


Finns det en värld

Finns det ett ord bortom fånge och träl
då vill jag till dess fäste
finns det ett ord bortom svårmodets värld
då vill jag vila i dess näste.

Finn det ett hopp bortom länder och hav
då vill jag bli dess lärling
finns det ett hopp bortom torvornas grav
då vill jag till dess näring.

Finns det en värld bortom drömmarnas dag
då vill jag till dess boning
finns det en värld bortom begränsningars lag
då vill jag bli dess bordning.

Finns det ett käll bortom nattväktens sken
då vill jag till dess flöde.
finns det ett käll bortom fattig och klen
då vill jag bli dess öde




Bunden vers av Roland Holm
Läst 99 gånger
Publicerad 2020-08-17 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm