Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Morgonbris

Lätt sval vind i skuggan
humlorna surrar
värken vilar
kantareller väntar på att rensas
blommor väntar på stöd

Dagen öppnar sig över vattnet
Jättebalsaminerna kantar komposten
frösådda från frökapslar
hämtade vid farmors och farfars ödehus
den sommaren jag tog körkort
du tyckte jag körde säkert

svagt fågelkvitter från skogen
ett telefonsamtal omprogramerar dagen
vatten pumpas i hinkar
tranorna besöker oss
på stenen i vattnet
en ensam Kanadagås
korna hälsar oss från andra stranden

© Eva Hedlund fd Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-19 10:50



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Målar ett landskap i idyll
2020-08-19

  Peter Olausson VIP
Frid i tillvaron!
2020-08-19

  Per Rydberg
En vacker och visuell ordbild!
2020-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP