Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte i Gamla Stan

Vi ses vid Slussen
går över Skeppsbron
sen in i Gamla Stan,
förbi Gyldene Freden
känner nostalgin

fortsätter …
Svartmangatan
mot Tyska kyrkan,
passerar Prästgatan

går mot Skeppsbron
tar Djurgårdsfärjan,
en liten båtfärd
den här soliga dan

inte alldeles fel

när själen fått näring
vill magen ha sitt,
ett besök på Blå Porten
då är båda överrens,

jag känner mig hel

vi tar färjan tillbaka
går genom stan

en härlig dag

där glädje,kärlek
värme
fått sin
beskärda del ...

 

© Ann Åhsberg

 




Fri vers av Ann V Åhsberg VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-24 17:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Denna stund så länge sedan vi alla längtar i dessa dagar! Fin skildring och gatunamnen ger en fin metafor till diktens innehåll! Tack!
2021-02-02

  Bibbi VIP
Känner igen känslan.
2020-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Ann V Åhsberg
Ann V Åhsberg VIP