Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet i en burk

LIVET I EN BURK

någon säger ”trevlig helg”
någon svarar ”detsamma”

i rummet bryter ljusstrimmor in
behöver inga lås eller kort
för att göra entré

kaffe- och vattenmaskinen
vilar ut fredag eftermiddag

sekundvisaren är snart i mål
varje timme är ett 400-meterslopp

häng- och kodlås sitter där de sitter
anden blir fattig som en lus
själen blir smidig som ett kassaskåp

ångesten i fikarummet
osar över bristningsgränsen

semesterbilder läggs ut
som äss på bordet

barnbarn och dokusåpor upphöjs
till livets mening

teknologiska prylar och träningsresultat
kastas ut som om de ”inte vore något”

likväl vet alla
att det är de visst
de är livet i en burk




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-26 10:52



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
"Burken" får var och en fylla med det som är väsentligt. Torftigare för vissa och mer berikande för andra. Det vi gör är, oftast,
det vi får.
2020-08-27

  Lady Love
Det sociala spelet behövs på arbetsplatsen. Filter behövs i olika mängder. Beroende på mottagaren. Livet utanför behöver inget filter. Om man inte vill. Som de små "ouppfostrade" barnen.
2020-08-27

  angela Täubert fd Jansson VIP
Livet i en burk....någon måste vrida om och öppna locket!
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP