Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

viddvida

 

 

 

 

en fågelvinge flyger in

rör vid väggar

väggar löses upp

 

se vidden av min vinge

 

 

 

 

rosen manar vinden till

för doften av sommarvinden in i skogsskugga

 

 

dofta

doftar

dofta

 

 

kunde dessa vackra ord

smidda i elden

 

silverelden

hos stjärnsmeden

 

planteras i dessa karga magerlagda marker

 

 

kunde hudar blomstra

väcka

 

moln av körsbärsblom

av mandelblom

 

den vise smeker

lagd bro

 

 

 

hösten

skrider in

 

det regnar järn ur himlars händer

drakar sveper mjukt med vishets vingar

 

 

giv vandrarna

jordvärnarna styrka

kommen ur modets källa

 

 

bädda in fötter

i täcken av givna sommarlöv

led lövens

 

 

bladens skrifter in i jord

 

 

renade ord av sol av måne

smälter in

nynnade vaggvisor

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-26 11:36



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ur sommarviddernas intensiva explosivitet rör vi oss mot höstlig eftertanke och vishetstecken.
Luften blir så klar och nynnade.

2020-08-26

    ej medlem längre
Vackert skiftar världen från doftande sommar in i virvlande höst. Där landar man i ett hav av mandelblomsträd och höstlöv.
2020-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser