Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SURT, SALT OCH SÖTT

 

Ibland kommer orden

frustande av iver

 

galopperande travhästar

på väg mot målet

 

alla ord tillåtna

hur fula de än är

 

ibland står orden

tvekande i skamvrån

 

sega trista gubbar

törs knappt visa sig

 

märker otillåtna ord

vill bara vara vackra

 

men då säger jag stopp!

 

skiter i konvenansen

och skriver bara på

 

vem tror att livet

bara ska vara vackert

 

en raksträcka 

utan skarpa kurvor

 

livet är en påse

gott och blandat

 

surt, salt och sött

 

mina ord får vara nakna

visar vem jag är

 

det goda och det onda

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-08-28 18:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Men så bra. Jag skriver också "fula" ord ibland. Det måste man få göra när det passar sig.
2020-08-30

  M.Eta
Vad skönt att bara skriva på utan att tänka på om det är rätt eller fel fult eller vackert. Bara låta orden rinna till!
Kan vara en befrielse för sinnet!
2020-08-30

  Feliaxel VIP
Kloka tankar
2020-08-29

  Cikoria Blå VIP
Det var bra tänkt och skrivet.
2020-08-29

  Niliboy
Ett ord i tro bryter konvenansen, hur skall jag annars motivera mig att avstå!?
2020-08-29

    ej medlem längre
Du har så rätt! Låt orden flöda, låt hjärta och själ tala, både det fula och det fina.
2020-08-28

  Marita Ohlquist VIP
Eftersom livet inte bara är vackert behövs även de fula orden!
2020-08-28

  Blomma-Stjärna VIP
oh, så bra tänk här - poesi är liv - alla ord vi behöver är tillåtna - inte bara de vackra!
2020-08-28

    ej medlem längre
Hur ska Du skriva om vissa ord inte tillåts?
2020-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP