Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personen i dikten är fiktiv.


Falskhet

 

 

du säger du älskar mig

du säger jag betyder allt

men dina ögon säger annat

 

du ler åt mig 

du stryker min kind

men jag känner din hårda hand

 

du viskar saker i mitt öra

du tar runt min midja

men jag känner kylan från din kropp

 

du är någon jag inte känner

du är falsk som vatten

du är snart min före detta

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-08-31 17:13



Bookmark and Share


    carinamnm
Knivskarp beskrivning.
Stark igenkänning.
2020-09-01

  Bodingen VIP
Va? Kärleken är väl alltid den sanna? Falsk som vatten? Har jag aldrig märkt. He jo
2020-08-31

  Kungskobran VIP
Du som falskhet bär
gör dig inget besvär
i dig blir jag aldrig kär
2020-08-31

    Lena Staaf VIP
Falskhet kanske snarare är feghet, att inte våga berätta att hen inte älskar den andre längre? Men kroppsspråket talar sanning.
2020-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en relation där kroppens tysta men tydliga språk överrösta orden.
Bra avslut på texten.
2020-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt som andas sorg och insikt om en kärlek som inte känns äkta.
2020-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP