Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet ingenstans

Sex år och redan alldeles för gammal

Gick jag förbi en kvinna

Med jord i handen, aska i blicken

Hon bad om en liten smula

Till det som en gång varit hennes dotter 

En av många övertända flickor i tändsticksasken!

                  ~~~

Jag glömde dem aldrig och idag får ingen glömma

Den hesa anden, när natten var någon annan

Att tala till sig själv, genom det minsta hålet

För att hålla om sig själv, i ännu mindre tårar 

                 ~~~

Föräldralösa filosofer, skoputsare innan skolan,

Gud mot sin avbild, efter varje Ave Maria

Som hoppade ned från Amerikabron

De var också barn, med något svårt i sig

Något svårt i mig

              ~~~

Jag glömde er aldrig och idag får ingen glömma

Oskulden tagen, på löpande band

Innan benen vaknade, långsamt

Uppför trapporna till kryckornas stad 

              ~~~

Prostituerade tistlar, övergivna kopparnycklar,

Uppenbarelser utan vingar och drömmen om avenyer

Där ingen rusar baklänges

Inför samtidens beväpnade hjärtinfarkt

           ~~~

En punkterad duva

Och en pil på flykt, till landet ingenstans

Jag ska förbli dem, med något hårt i mig

Något hårt i dig...




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-01 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X