Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bä bä, svarta get - var det du som sket! Om jag ändå hade skrivit det skaldekonststycket. Nåja, ni får gnälldikt men snygg tischa åtminstone. Puss! <3


Livet är en gåva... så jag hävdar min rätt till öppet köp!

 



när skuggan som vårdat dig blekts transparent

när sorgen är knipslug och smått arrogant

när varje fonem

blir ett krigiskt problem

när förakt får din invit

 

om kraven har kvävt än en strävan som glömts

om vindpinat bortfintad timglaset tömts

om allt är förtal

eller urlakat skval

om blott drömmen ger respit

 

*

då skrattet som dött alltjämt ter sig obscent

då ekot är hjärtlöst och mullrar gement

då svårmod och spleen

är din enda doktrin

då är livet på visit

 

 

•••

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-03 10:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du besitter en talang.
2020-09-07

  Evelyn Falk Möller VIP
Som spjutspetsar går orden rätt in i solarplexus som vrider sig i kramp. Sista meningen.... är som att falla rätt ner i en avgrund.
Så bra diktat!
2020-09-05

  Briza media
Gillar denna dikt mycket!
2020-09-03

  Solweig Jansson VIP
Så superbt elegant, sorgligt och ömt ! Kraften och vitaliteten i uttrycket blir en kontrast till, och förstärker, sorgen som texten förmedlar . ??????

2020-09-03

  Öknens Ros VIP
Livet, det arma livet! Det drabbar oss alla.
2020-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP