Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sam Thörnberg (1747-1821) var havsfiskare och bodde i Loftahammar socken, Tjust härad. Han var min fm ff ff f.


Homage till Sam Thörnberg, Loftahammar

Från Gränsö
stävar nordost
mellan slädö och norra Björkskär
sträcker ålekråkan olycksbådande sin hals
millökan kränger barbord
sydosten tar i
Thörnberg
plirar mot solnedgången
vill ta in det undflyende dagsljuset
värma själen
innan solskivan
sjunker
i novembervattnet




Fri vers (Fri form) av Christer Foghagen VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-06 13:22



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Känner doften av hav och hör Storskarvens läte, upplever barndomsminnen som gör mig glad
2020-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP