Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gick i Sundsvalls baptistförsamlings söndagsskola i slutet av fyrtiotalet.


MINNESVERSER

De verser som är pedagogiskt skrivna
är också de som gärna stannar kvar.
De är de minnesord man gärna spar
bland alla dumpade och överblivna.

De många verser jag i minnet har
är söndagsskolemässigt överdrivna,
bland sekulariserade tillspillogivna
men fasta i min själs repertoar.

Från söndagsskolans många minnesstunder
finns verser hämtade från bibelns blad.
Det gjorde mig som liten alltid glad,

att Jesus hade makt att göra under
och göra dessa till den milda grad,
att jag kan minnas dem i ålderns stunder!





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-16 15:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tjusig sonett med minnesbilder av verser. Jag gick 8nte i söndagsskolan men i vanliga skolan fick vi lära oss psalmer utantill och dem minns jag än i dag. De är fina,att ha i minnesbanken.
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP