Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om livet





När mörker och kyla är i mitt sinne
och livet känns trist och grått
tänker jag på trösterika minne
av ljus och värme jag har fått


Behöver mörker och kyla ibland
för att till fullo uppskatta ljuset
känna glädje över värmen som är
i det som var kallt och fruset




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2020-09-11 09:42



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
tack vad du skrivit
2020-09-22

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om att mörker och
ljus, kyla och värme förutsätter
och definierar varandra.
2020-09-15

  Peter G VIP
livet är fullt av kontraster och de behövs för att rätt uppskatta det fina!

Väldigt fin dikt med stor klokskap!
2020-09-14

  Eva Helene VIP
Vilken fin och tänkvärd dikt i bunden form!
2020-09-14

  Solweig Jansson VIP
Ljus och mörker är livets rytm.
2020-09-14

  Jan Widströmer VIP
Utan skuggan skulle ljuset bli obegripligt och outhärdligt.
2020-09-12

  M.Eta
Tur att man tänker på minnen för att komma ifrån det mörka och trista. Fint!
2020-09-12

  Lehva VIP
Härlig rytm och tänkvärda ord.
2020-09-12

  Blomma-Stjärna VIP
Fint rimmat om livet
som helhet -
utan kontraster
inget liv!
2020-09-11

  lila fjäderblomman VIP
Fint. Kontrasterna i livet som göret!
2020-09-11

  Ezmeralda VIP
Hej igen!
Fin text tycker som du.
Hösten kryper på, men ändå kan man känna glädje och tillförsikt.
2020-09-11

  överlevaren VIP
Tänkvärda klokord!
2020-09-11

  Blått Norrsken VIP
Fint i värmen !!! Kram
2020-09-11

  Niliboy
Du diktar så fint, å snart kommer hösten å vintern, då vi jagar värme å klär oss varmt! Jag brukar motionera med stavar vid sex, sju på morgonen å då är det alltid kallt, fyra grader +idag!
Då har jag vinterrocken på!
2020-09-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så är det! Inget ljus utan mörker. Mycket bra skrivet!
2020-09-11

  limerick
Klokt, sant och mycket skickligt!
Sparar som bokmärke.
2020-09-11

  bibbi ahrnstedt
Fint rimmat om ljus och mörker härligt att känna glädje
2020-09-11

  ULJO
Som Alfons Åbergs farmor sa. Man behöver ha tråkigt för att uppskatta det roliga.

Fin eftertänksam text.
2020-09-11

  Feliaxel VIP
Livet i ett nötskal
Ljus och mörker ,värme och kyla
2020-09-11

  Sparvögat VIP
Precis, så rätt lägger du orden!
Mycket vackert med sköna rim om ljuset som överlappar mörkret...
Tycker mycket om denna dikt.

2020-09-11

  Nils-Robert
Så fint rimmat om livets upp- och nedgångar.
2020-09-11

  Gunnel Eriksson VIP
Kontraster är viktigt i alla sammanhang,
skärper känslan.
2020-09-11

  Maria Sundelin VIP
Så träffande. Utan motpoler inget fullt liv
Kramar
2020-09-11

  Öknens Ros VIP
Ljus och mörker, naturens rytm som vi lever efter.
2020-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP