Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjärnspöken eller hjärtspöken


I Allhelgonatid

En kylig vindpust
snor runt mina ben
En gardin fladdrar till
En grå skugga i mörkret

Hunden morrar, katten skjuter rygg
själv kurar jag i soffan
en ljuslåga fladdrar av oro
sen blir allt plötsligt stilla

Jag reser mig upp rättar till gardinen
släcker ljuset, klappar hunden
går sakta fram till fönstret
ser en grå skugga försvinna över slätten




Fri vers av ospray
Läst 441 gånger
Publicerad 2004-10-22 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ospray
ospray