Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svenska v/s franska...


Den franska VD:n!

Min tid som ung ekonom i världens största
familjeägda förtag Bata med säte i Toronto
var det oftast fransmän som cirkulerade som
företagsledare.
En förmiddag hörde jag Vd kalla på snabbtelefon;
på bruten svenska, öhe, ehe, du komma i mig...
Svarade, gör om gör rätt monsieur president Sicco.
Joseph Sicco återkom: Du komma in i mig, blev
förvånad och stegade in till chefsrummet.
Harklade mig och kommenterade; monsieur det
heter; kan du komma in till mig....inget annat.
Franska och tyska var koncernspråken, svenska
en bisak, men så fel det blev.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 98 gånger
Publicerad 2020-09-14 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje