Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SMÅ LYXPROBLEM

 

Plötsligt växer

små lyxproblem

 

blir tunga 

att släpa på

 

orkar inte lyfta

till normal nivå

 

trots tappra försök

med jämförelser

 

världen av idag

 

krig och kriminalitet

våld varje dag

 

fattiga utan mat

rika girigbukar

 

förgiftade vatten

brinnande skogar

 

är stora problem

 

en trasig båtmotor

lätt att laga

 

byte av TV-box

lätt att fixa

 

påkörd bil

lätt att reparera

 

små lyxproblem

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-15 17:52



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, det var väl allt! Bravo!
2020-09-17

  Cikoria Blå VIP
Fint formulerat.
(Innan jag läste din dikt hade jag påbörjat en text med liknande funderingar.)
2020-09-16

  ULJO
Små simpla problem. Ställs mot livets dilemma. Viktig text från dig.
2020-09-16

  bibbi ahrnstedt
Skrivet med utmärkt jämförelse av stora och små problem
2020-09-15

  Feliaxel VIP
Lyxproblemen är små i förhållande till dom värdsliga problem som finns
Kloka rader
2020-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar skribentens perspektiv på egna problem och andras!
2020-09-15

  Öknens Ros VIP
I jämförelse med världsproblemen synes de mindre smått obetydliga.
2020-09-15

  Kajan VIP
Gillar denna djupt mänskliga text; om känslan att det ibland blir för mycket. Någonstans kan även de stora problemen stjäla kraft i bakgrunden och sedan tillkommer liten sten på börda; ett strå för mycket på den stackars kamelens rygg. Bra diktat!
2020-09-15

    Sefarge VIP
Så sant! Att kunna distansera sig
(Med poesins hjälp)Utan att
gräva ner sig i sina egna
bekymmer alltför
Mycket!
;)
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP