Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
insikten tog tid att uppskatta men värd att vänta på


Bortsett från utsikten



hon tittade trött ut genom fönstret, ner i koppen
där sumpen sjönk silande mot botten, runt skeden

som löven runt stammen på trädet utanför,
det enda som stod upp år efter år oavsett torka
eller vad, alltid strävande styv, kanske bort



Som hon, fast med tiden egentligen allt mer inåt

dagdrömmarna blev allt svårare att skilja från de
om nätterna,
saknaden hade lakat ur såväl teblad som utsikt
sen länge och ledigt en dag tappade hon porslinet


snett leende med ögonvitorna långsamt torkande







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-15 00:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ödesmättad skildring av livets sista dagar
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP