Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försörjningens medalj

FÖRSÖRJNINGENS MEDALJ

tjäna till mat och hyra
har du rummelpengar över
kan du unna dig något
utöver konserver och halvfabrikat

reflexen i hjulet roterar som en råtta
bland ekrar av möjligheter
att tillfredsställa bastriangeln:
jobb, bostad, tvåsamhet

ingen storstadsbo kan beröva
sockenmänniskans möjlighet
till glädje i det lilla

att vara förnöjsamt tillfreds
inte fullt ut lycklig
en större lycka
än mager jakt på drypande fett

att gödsla sin låtsassorg
istället för att rycka upp den som ogräs
lämna fritt spelrum för glädje

för många
för mödosamt




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-18 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP