Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
RABATT


romansallad 15,90 kr

min roman är en sallad
den består mest av vatten
av blad efter blad utan näring alls
men den har lager och textur och liksom något att tugga på
tugg tugg tugg
och den tar ju slut
precis som sallad kan ta slut
men är den matnyttig?
jag vet inte

min roman är en sallad
men din sallad

är en roman

den rymmer poesi och sånger och sorg
och den har vårdats med ömhet och tålamod och kärlek
berättar med större tyngd än några meningar
jag någonsin slängt samman
med saft
med livskraft

och den växer
den är ett helt system

den har grott ur dina egna händer och blommat och gett liv och näring till
människor

till dig

din sallad bär livet i sina handskar
lika prassliga och sköra
som bokblad


min roman är en sallad
din sallad är en roman
och medan du odlar generationer i
en slags rabatt
så säljer jag ut min

till en annan




Fri vers av lofn
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-02 13:54



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Humor, roliga vändningar, men också substans, skön självdistans!
2022-07-23

    eventualiteter
älskar precis allt med detta
2022-07-19
  > Nästa text
< Föregående

lofn