Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sten på börda

Varje steg jag tar
Kantas av murad kalksten
Som nogsamt rests
På två sidor av järnvägen
Att hålla boskapen ute
Och fåken

Muren sträcker sig
Från Näsby till köpingen
Över platån
Som med sitt tunna lager jord
Inte duger mycket till
Alvaret

I varje sten finns
Minnen av arbetarnas
Onda ryggar
Och ömmande spruckna händer
Från tunga långa dagar i
Stenbrottet

Rälsen är borta
I bruk blott ett människoliv
Men spåren finns
Och historien om alla dem
Som byggde en lovad framtid
Anonymt

På gångleden
Som ersatt transporten av
Resenärer och
Betor från åkrar till hamn
Vandrar tankarna och lägger
Sten på börda




Fri vers av KOHL
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-05 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KOHL