Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slaget om kulturen

Tålmodigt har de byggt sina vallar
Och rest sina bröstvärn
Att ställa kanonerna bakom

Talat förljuget om kontereskarpen
Som förslaget medel
Att avskräcka tanken på angrepp

Rått betraktat alla drunknande
I vallgravens vågor
De som trotsat flygbladens kalla bud

Långsiktigt förskjutit värdegrunder
Och splittrat fienden
Med listens vassa raveliner

Nu står alla pjäser fullt laddade
Packade med löst krut
I rören ligger kulor av järn

På murarna syns mörka siluetter
Som snart ska sätta fyr
Och föra gnistan till fänghålet




Fri vers av KOHL
Läst 90 gånger
Publicerad 2020-10-07 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KOHL