Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gräver på min kolonilott med spade ett dike för avloppsrör på fem meters längd, halvannan meters djup och en halv meters bredd.


AVLOPPSDIKT

Aldrig grävde grekers Nike
(romarnas Viktoria)
någonsin ett avloppsdike
i sin promemoria.

Segraren från Samothrake
bar på glansens gloria.
Jag, min stackars svenske krake,
bär på min historia.

Aldrig skall jag segerkransen
lyfta i min djupa grop,
så som Nike där bland fansen
hyllades med glada rop.

Jag får gräva med min spades
tunga last av ler och sand,
tills jag landar ner i Hades´
avloppsdikes mörka land.

Grekernas gudinna, Nikes,
status skall jag aldrig nå
nere i mitt svenska dikes
långa, smala, djupa vrå.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-07 12:26



Bookmark and Share


    Drömfabriken
Kontrasten mellan högtflygande grekiska gudar och vardagens mark är synnerligen effektiv. Det här är riktigt bra. Alla bilder och jämförelser mellan dem har produktiva spänningar.
2020-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP