Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun


Vi flyger

Letar fina kastanjer och vackra höstlöv med min lilla. I ett hål i trädet kanske en liten mus bor och i det döda trädet bor massor med insekter säger jag. Om det är hål i trädet kan man bara hugga ner det, säger hon. Nej träd är viktiga och sen börjar jag prata om varför löven ändrar färg klorofyll och sånt.
Nu vet jag hur det är ropar hon, löven gör sig fina för att de ska säga hejdå! Ja precis så.
Mormor varför vet du så mycket? Man lär sig genom livet. Hon ser lite bekymrad ut.
Jag tror det kommer från en bok säger hon sen. Javisst från en bok, förskolan och skolan. Man kan lära sig av allt säger jag. Glad i hågen rusar hon upp för en liten kulle, jag kan inte springa så fort annars men nerför kullen kan jag oiiiiiiiiiiii ropar hon och flyger nerför.

hon flyger
när vi är tillsammans
jag likaså




Bunden vers (Annat versmått) av lila fjäderblomman VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-08 15:14



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
En helt underbar historia, lätt att leva sig in i - tack för den, jag behövde ett leende på min mun och Vi Flyger- texten här kom leendet fram!
2020-10-10

  Marita Ohlquist VIP
Det måste vara härligt att vara tillsammans med en så fin liten tjej!
2020-10-09

  SatansSon VIP
småflickor är nog det roligaste som finns därnäst kommer kattungarna.
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP