Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att yppa ett enda ord om löv

 


Hösten är ett skådespel som inte låter sig styras av tillgjorda ramar eller innehåll. Den rasar och lever som den vill när den tjuter genom springan i ett vädrings-öppet fönster. Hösten är rasande vacker när den klädd i fukt och dis äger den scen som ligger inför betraktarens öga. Årets föreställning är mild och underlig men när hög luft fyller hela höstens rum och låter det rätta ljuset få briljera så råder det inga som helst tvivel om att det mustiga som klär av sig inför öppen ridå bär sina behag med rak rygg. Allt är som det är och när allt går som det ska så är våren snart klädd igen. Fast där  i mellan kommer en vinter. Det blir en helt annan föreställning..


 


 


 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-10-09 06:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag ser både hösten och vintern som onda. Särskilt vintern.
Allt blir värre då.
Men höstprakten är jag överens med dig om att den är speciell.
2020-10-24

  Nils-Robert
Det var en av de bästa höstdikter jag läst i år Riktigt bra hantverk.
2020-10-13

  Nanna X
En vacker dikt med en hoppfull inställning till hösten, som jag ska försöka bära med mig in i november...
2020-10-09

  Silverstripe
Njuter av läsningen. Och en extra poäng för titeln!
2020-10-09

    ej medlem längre
Skönt med en höstdikt man inte blir deppig av att läsa!
2020-10-09

  Per Rydberg
Mjuk årstidsberättelse, tack!
2020-10-09

    Lena Staaf VIP
"Bär sina behag med rak rygg" - fint skrivet om en besjälad natur.
2020-10-09

  danne //
Det prasslar fullt bland lövträdens sång även där det hamnar på marken .. denna morgon .. det blänker t.om från dem av duggregnet.. fint skrivet Elaine
Nu blir det höst städning i kåken ...
2020-10-09

  Yrre VIP
Jo, nog har den i en ruskvädrig akt gett sig tillkänna alltid, fyndigt skrivet :)
2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP