Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deppigt


En början och ett slut

En sökare, en tänkare, en känslostorm.

En vinternatt, en sommardag, tvärtom och likadan.

På samma väg, åt olika håll, vilsen och förvirrad, tomhet, hopplöshet, hoppfullhet, en livsgnista i vinden med önskan om att inte blåsas ut.

Oduglig, konstig, skådespelare och rollsökare. En följare, en ja-sägare, ensam och sårbar.

Social och introvert, lugn och impulsiv. En drömmare, slarvig och ordningssam. Energisk och trött, en filosof och teoretiker, disträ och strukturerad.

En livskamrat och ensamvarg, en åhörare och publik. Ett skal och fylld till brädden, levande och färglös. En orkan och stilla bris, kraftfull och ömtålig, en konstnär och artist.

Stark och svag, sol och regn, originell och vanlig. Ovärd eller ovärderlig, rätt eller fel, svart eller vitt, himmel och helvete.

Förstörd och trasig, lappad och lagad, inuti och utanpå, ett lidande, en värk, ett leende och tårar.

Långsam och effektiv, hållbar och skör, obetydlig och fruktansvärd. Allt och inget, ett mellanting och tomrum, en början och ett slut.




Fri vers (Fri form) av JazzDiva
Läst 215 gånger
Publicerad 2020-10-14 15:55



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, det är mycket som ska hållas ihop inom cirkeln vi kallar människa, motsatserna definerar oss...
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

JazzDiva
JazzDiva