Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värdet av att slänga in det lilla ordet OCH ibland

LHS har lärt mig en hel som till exempel värdet av att slänga in ordet och ibland.
men mycket beror på timingen naturligtvis. Jag hade en kollega som inte bara jag tyckte var alldeles för pratsam och särskilt hans ovana att påkalla ordet när resten av arbetskamraterna gjorde sig klara för att avsluta mötet och förbereda hemfärd. Det är ju vid dessa tillfällen irritationen blir som allra störst. Väluppfostrade som vi svenskar ju i allmänhet är nöjde vi oss ju med att knyta den berömda näven i byxfickan. Men naturligtvis har även tråkmånsar bra sidor också. Denne man hade faktiskt i all sin pratsamhet även förmågan att understundom släppa fram även andra. Och när han gjorde det var han ovanligt tålmodig. Han lät den andre tala till punkt och när denne var färdig med sin tankegång och stod i begrepp att dra in luft sköt han fram ett välplacerat OCH? Mer behövdes i regel inte för att punktera den andres resonemang. Medan den andre började fundera tog min kollega över taktpinnen för att fortsätta sitt malande prat som författaren Dashiel Hammett en gång skrev Talking takes practice. Så sant som det är skrivet. Det är bara att öva och en gång kanske även Du blir en sådan där politiker som tar ansvar.
LHS är en förkortning för livets hårda skola vill jag bara i förbigående nämna




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2020-10-16 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP