Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett frostigt löv






förseglar nu det ljus
som blir till mörker
och höst
kalven dansar
ej längre på yster klöv
ängens grönt bli
till vissna kransar
sången tystnar
uti duvans bröst

kala står träden
i längtans minnen
löven tiger
med gula sinnen
över himlens hav
brinner stjärnan
tusenfalt
men dina läppar
smakar ännu salt




Fri vers av Jörgen Jalmo
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-20 11:46



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
gillar texten bra att hösten finna naturen
2020-10-26

  siv birgitta.a. VIP
tack bra skrivit
2020-10-23

  Öknens Ros VIP
Vacker höstdikt.
2020-10-20

  Elaine.S VIP
Den här gillar jag för det lite dova, tunga budskapet i höstens intrång och sen gillar jag den för livskraften i de två sista raderna
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Jalmo
Jörgen Jalmo