Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deppigt


Var ärlig

Var ärlig, var rak
Säg vad du menar
Berätta din orsak
Dina stötestenar

Men kom ihåg att allt ska tolkas
Viskas bakom rygg och urholkas
Bli kränkt och stött
För allt du själv misskött

Sociala regler sånt man ska veta
Men innan det sägs ska du bearbeta
För allt måste lindas i bomull in
Ingen vill på riktigt höra åsikten din

Snälla var ärlig, var rak och direkt
Tyvärr det blev du, ett hatobjekt
Du måste förstå att ingen får säga
Det som är sanning den måste du väja

För trots att folk söker uppriktighet
Så vinner människans sårbarhet
Svaga för ärlighetens knutna hand
Ljug, bara ljug så skapas band

Av äkta och sann vänskap emellan
Den ses bland folk inte allt för sällan




Fri vers (Fri form) av JazzDiva
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-22 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JazzDiva
JazzDiva