Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 20200210


Måndag - Ny vecka, nya tag

Ny vecka, nya tag
Nu är det äntligen måndag!
Som med nya möjligheter sig visa
Och nya matlådor att bespisa
Även om det är samma typ av mat
Vet inte om det är gott, eller jag bara är lat?
Men veckan kan ändå innehålla mycket bra
Annars kommer den ändå till historien dra
Ty veckan är bara sju dagar lång
Det kan ju faktiskt bli bättre nästa gång

Nya veckor innebär ju alltid en nystart
Vilket givetvis är självklart
Jag vet att vissa hatar veckans första dag
Kanske att den borde förbjudas enligt lag
Men för mig är det ändå en favorit
För veckan har ännu inte hunnit bli till skit
Dessutom är förra veckan ett minne blott
Och denna vecka är ju ganska kort
Ty veckan är bara sju dagar lång
Det kan ju faktiskt bli bättre nästa gång

Måndagar innehåller alltid masa hopp
Åtminstone fram till morgonkaffets stopp
Sen går det nog som vanligt lika illa
Och man bara läget måste gilla
För efter kaffet vaknar man till liv
Och nya problem tar sina första kliv
Om veckan skiter sig på sin första dag
Är det bara att ta ett djupt andetag
Ty veckan är bara sju dagar lång
Det kan ju faktiskt bli bättre nästa gång




Bunden vers (Rim) av Joakim Edman
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-09 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Edman