Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en viss sorts panegyrik

Det finns en viss sorts panegyrik som jag länge haft väldigt svårt för. Och det är när den kvinnliga reportern, för det är oftast en kvinna, avrundar en uppräkning av en persons goda egenskaper med orden och dessutom är han en djupt troende muslim.
Jag undrar om reportern dragit några slutsatser av det senaste terrormordet på en fransk historielärare vid namn Samuel Paty Han hade som ett led i sin undervisning i fransk syn på yttrandefrihet visat klassen en karikatyr på representanten för fredens religion islam. obs att eleverna hade givits möjligheten att hoppa över lektionen om de trott att de skulle ta anstöt. Denna försiktighetsåtgärd räckte tydligen inte utan läraren blev aktivt utpekad och knivmördad varefter hans huvud skildes från kroppen. och dessutom är han en djupt troende muslim- orden ekar i mitt inre.
Man kan nog säga att alla som bekänner sin tro på islam är islamtroende eller muhammedaner som man sa när jag var ung gudskelov är inte alla islamister.
Och vissa moskeer skall tydligen stängas på order av president Macron. Det skall bli intressant att notera om det kommer ta lång tid innan situationen normaliserats och om det skedda kommer få några spår i den franska folksjälen




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-10-23 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP