Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allhelgonahelg

 

 

allhelgona det är

vi minns våra nära och kära

i minnet de lever än

i dag vi vill dem ära

 

vi tänder ett ljus 

i stillhet vi vilar

tänker på de andra

som under vilar

 

alla minnen vi har

alla glada stunder

men även de dystra

det är ett under

 

att vi skänkts till livet

att vårda till det bästa

även om vi ibland ej lyckas

det går bra för det mesta

 

om vi misströstar någon dag

och gråter över det som blev

vi tar nya friska tag

så lev människa, lev!

 

 

livet ger och livet tar

många före tagit klivet

jag böjer mitt huvud

inför det obevekliga livet




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-30 09:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Tyvärr är ju döden en del av livet. En dötråkig del dessutom.
2020-10-31

  Sparvögat VIP
En fin hyllning till de vi minns med värme...
2020-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Vi tänder våra ljus och känner sorg och saknad över dom som inte är, men även av glädje och tacksamhet över att dom har varit.
2020-10-30

    Lena Staaf VIP
En fin dikt som vördar livet, både det som nu levs och det som tidigare levts av dem som gått vidare.
2020-10-30

  AiA Maria den fria
Vacker

Ödmjukhet

Tacksamhet

Kärlek till livet



Tack!
2020-10-30

  överlevaren VIP
Ja en helg att minnas och hylla!
2020-10-30

  ULJO
Så många ljus för bort farna själar. Vacker tid.
2020-10-30

  Feliaxel VIP
En vacker helg med människor som hedrar dom som inte finns hos oss längre
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP