Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[stilleben]


Inget sägs; kanske allt är sagt

När jag precis ska cykla till ICA,
och sitter på soffan i vardagsrummet,
oktobers 2020-sista dag,
framåtlutad, snörande mina kängor,
blir jag medveten
om att lägenheten vilar,
eller kanske mediterar

Böckerna på de djupa hyllorna
är helt tysta, orörliga,
slutna om sina bokstavsserier,
vända in mot väggen,
medan LP- och CD-skivorna
och alla gamla kompaktkassetter
och DAT-band
står tätt ihop och drömmer

Tavlorna hänger som ögonblick
i tidens utbredning,
rättvända, med tomma landskap
och tillbakahållna porträtt,
utan alla åthävor

Inget sägs;
kanske allt är sagt

och jag ser mig själv
som jag alldeles nyss var,
inne i sovrummet,
mejlande en pdf
med alla dessa tysta böcker
i bokstavsordning,
till Professor Magnus Rittby
i Fort Worth,
och for what it's worth
meddelar jag nu
denna plötsliga iakttagelse;
denna återblick
i närmaste närtid
i denna ordanhopning,
lämnad i ett snabbt tilltagande förflutet,
här i Diagonalvägen 36:s lägenhet 11:s
lugna andning
i Kosmos




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-31 14:18



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Intressant iakttagelse kring vårt varande och alltings plats i Kosmos :-)
2020-10-31

  Horace
Dina ord fick mig att återkalla några rader i Eufori av Gunnar Ekelöf:

Som vore det sista kvällen före en lång, lång resa:
Man har biljetten i fickan och äntligen allting packat.Och man kan sitta och känna de fjärran ländernas närhet,
känna hur allt är i allt, på en gång sitt slut och sin början, känna att här och nu är både ens avfärd och hemkomst,
känna hur död och liv är starka som vin inom en!

och jag tänker att detta tilltagande
förflutet redan är här, tid för avsked
som får en att stanna upp och se sig
omkring...fint fångat och återgivet

Tack
2020-10-31

    Yeahsper
Wow, otroligt bra!
2020-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP