Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDSFLYKT

 

Tiden går oförtrutet

 

slukar utmätt levnad

sekunder minuter timmar

dagar månader år

 

förgångna i oviktighet

petitesser utan värde

tiden stannar aldrig upp

 

viktigaste valen ogjorda

inte vågade av rädsla

rann som sand mellan fingrar

 

fred och frihet inlåsta

i kassaskåpets mörker

medan tiden oförtrutet går




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-10 17:58



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
återkommande jävla känsla... men är den sann? För mig Mer en känsla som kommer och går som tick å tack. tiden.
2020-11-18

    ej medlem längre
Kanske kan vi aldrig någonsin fånga ögonblick, för innan vi ens hunnit tänka har det glidit oss förbi. Mycket välskrivet. Det är lätt att tycka om denna text.
2020-11-15

  Kajan VIP
Det som är så påtagligt i dikten är det till synes obönhörliga flödet; en möjlighet eller en förbannelse.
2020-11-11

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, tiden är något vi inte kan göra något åt...så det gäller att vi gör sådana saker som är viktiga...en fin dikt att tänka på...
2020-11-11

  ULJO
Tack för denna utomordentliga text.
2020-11-11

  AiA Maria den fria

Tack för ord av vikt
som väger tungt!
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
Intressant dikt! Tiden som bara flyter, viktiga beslut som inte fattas.
2020-11-10

  Blomma-Stjärna VIP
dikten betraktar tiden
som oförtrutet pågår

från en position
mitt i livets ström...

"år förgångna i oviktighet
viktigaste valen ogjorda
fred och frihet inlåsta"
2020-11-10

  Niliboy
Mycket. Fint diktat!
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP