Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Repris text. Även idag stormar det runt huset men solen lyser med sin frånvaro. De neravlastande övningarna har banat nya nervbanor.


Höstfunderingar

De sista gröna tomaterna avplockade
ligger tätt intill varandra i den blå skålen

Vinden viner runt huset
himlen klart blå
marken lyser i guld
luften hög och något sval

Boken har rosa rygg
pappret lagom glatt
orden och bilderna
bildar helhet
säljarbete förväntas
anlag saknas
envishet finns

Klänningen har mina färger
men blommorna
vems färger ska de få

Hjälp mig
jag får inte bestämma
över henne, säger treåringen
till mig

Mina tankar förirrar sig
in i världen

Vem har rätt att kasta
första stenen
vem ska bestämma
över vem i vuxenvärlden

Runt foten hänger 10 kg cement
värken finns i verkligheten

I köket spelas klarinett
på yogamattan gör jag
neravlastande rörelser

© Eva Hedlund fd. Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-02 12:21



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Höstliv ute
och inne
ett sinne
för livets
taburetter
som sätter
form på det
vi gör, Din text
gjorde mig på
ett gott humör!
2020-11-02

  ULJO
Förberedelse för vintriga vindar. Fint berättat.

2020-11-02

  Bjarne Nordbö
Så varsamt berättat.
2020-11-02

  Peter Olausson VIP
Lugn stillhet i vardagen, mitt i storm och höst.
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP