Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansikte

 

 

ser mig i spegeln

ett främmande ansikte

är detta verkligen jag?

inuti mig ser jag en ung kvinna 

med aptit på det goda i livet

 

vart har åren tagit vägen?

vad har jag gjort alla dessa år?

känns precis som om jag nyss vaknat upp

med samma känslor och behov som förut

kroppen glömmer inte vad den erfarit

 

att acceptera den man är och har varit

även om minnet ibland sviker

det kan ibland vara svårt

man ska ej döma sig själv så hårt

livet ändå välkomnar en

 

acceptans och ödmjukhet inför livet

gör allting mycket lättare

jag får nog böja mig för fakta

kvinnan i spegeln är ju jag

med mer eller mindre skavanker

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-11 09:44



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Levnadsvisdom i denna fina introspektion.
2020-11-13

  Bodingen VIP
Även om vi blir 100 kommer vi ju vara närmare 30 än 20 iaf he
2020-11-12

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Ja, så tänker jag också. Hajar till när jag ser min spegelbild för jag är ju inte så där gammal...men det är bara att acceptera och vara glad över de år man har fått.
2020-11-11

  AiA Maria den fria
Jag har aldrig varit så ung o vacker som jag är nu när jag börjar bli ”gammal”...:)

Tack!
2020-11-11

  Sparvögat VIP
Spegel spegel på väggen där ser den skönhet du inom dig bär...
Kloka tankar från dig!
2020-11-11

  AndLou VIP
Vi får se livet som en ständig utvecklingsfas och även om vår spegelbild förändras med åren, så åldras oftast vårt inre i ett mer acceptabelt tempo! Mycket bra skrivet! :)
2020-11-11

  Maud Louise
Igenkännande :) Så bra o tänkvärt skrivet
2020-11-11

  Onomatoprofet VIP
Spegeln brukar inte ljuga.
2020-11-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om åldrande.
Jag är tacksam över mina rynkor, det är många som aldrig får uppleva det.
2020-11-11

  ULJO
Vi blir gamla det är bara att inse

Men inombords lika unga
2020-11-11

  Solstrale VIP
Belyst i din ord speglas igenkänning hos läsarjaget! Dikt av vikt!
2020-11-11

  Feliaxel VIP
Åren går för fort men att acceptera fakta och leva livet fullt ut alltid är det bästa
2020-11-11

  angela Täubert fd Jansson VIP
Precis så är det!
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP