Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan himlen och en husvägg

Hej, du har väl inte glömt mig?

Idag ligger jag här och vilar på en träbänk,
mellan himlen och en husvägg.
Under mig är jorden frusen,
och vinden kall.

Men om du stannar upp en minut och sätter dig här bredvid
lutar dig tillbaka, sluter dina ögon
så ska du känna min värme, så nära så nära.

Jag är ju precis här.
Ibland bakom krönet,
som en skugga.
Vilande.
Men alltid här.

Du har väl inte glömt mig?




Fri vers av Jënni J
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-08 14:12



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Åh så vackert och berörande:-) Jag blir alldeles tårögd :-(
2020-11-14

  Stisse
En ljuvlig dikt om närvaro och värme som behövs i dessa tider. Trösterik.
2020-11-14

  angela Täubert fd Jansson VIP
En dikt som inger lugn.
2020-11-14

    ej medlem längre
Skön text om närvaron
Fint skrivet
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Jënni J
Jënni J